مهارت های مهندس عمران

مهارت های مهندس عمران

فلش

برای موفقیت در هر حوزه ای، اولین گام، کسب مهارت ها و توانایی های لازم مرتبط با رشته کاری مورد نظر است. این موضوع در رشته های مهندسی اهمیت بیشتری پیدا می کند. به همین منظور در این مقاله به مهارت های مهندس عمران برای کسب موفقیت می پردازیم.

رشته مهندسی عمران

در ابتدا به صورت مختصر با رشته مهندسی عمران آشنا شوید.

رشته مهندسی عمران جزء پرطرفدارترین رشته های مهندسی محسوب می شود که بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه می توان در زمینه ساخت و طراحی پل، تونل، ساختمان و… فعالیت نمایید.

رشته مهندسی عمران در 3 مقطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری در دانشگاه ها تدریس می شود که در مقطع لیسانس در 3 گرایش، عمران، نقشه بردازی و آب می توانید تحصیل کنید.

همچنین در مقاطع ارشد و دکتری نیز در گرایش های زیر امکان ادامه تحصیل برای مهندسین عمران وجود دارد.

  • سازه
  • ژئوتکنیک
  • سازه‌های هیدرولیکی
  • مهندسی زلزله
  • راه و ترابری
  • مدیریت منابع آب
  • سازه‌های دریایی
  • مدیریت ساخت
  • برنامه ‌ریزی حمل و نقل
  • محیط زیست

مهم ترین مهارت های مهندس عمران

مهارت های مهندس عمران به شاخه ها و بخش های گوناگونی تقسیم می شود. اما یکی از مهم ترین مهارت ها برای موفقیت یک مهندس عمران، آشنایی و تسلط به نرم افزار های عمران است. این نرم افزارها به دو بخش عمومی و تخصصی تقسیم می شوند که در ادامه به معرفی هر یک از آنها می پردازیم.

مهم ترین مهارت های مهندس عمران

نرم افزارهای عمومی رشته عمران

نرم افزارهایی که در زمینه اداری، محاسبات و مدیریت پروژه ها از آنها استفاده می شود؛ جزء نرم افزارهای عمومی به شمار می رود. 3 نمونه از مهم ترین نرم افزارهای عمومی رشته عمران عبارت اند از:

مایکروسافت ورد

مایکروسافت ورد (Microsoft Word) جزء پرکاربردترین نرم افزارهای تمامی مشاغل و رشته ها محسوب می شود که در زمینه تایپ به افراد کمک می کند.

مایکروسافت اکسل

مایکروسافت اکسل (Microsoft Excel) برای طراحی جدول و محاسبات عددی به مهندسین عمران کمک می کند و جزء نرم افزارهایی است که باید مهارت لازم را مهندسین در آن کسب نمایند.

مایکروسافت پاورپوینت

مایکروسافت پاورپوینت (Microsoft PowerPoint) نیز برای ارائه گزارش، مدیریت پروژه های عمرانی و… مورد استفاده قرار می گیرد.

نرم افزارهای تخصصی رشته عمران

نرم افزارهای زیادی در رشته عمران وجود دارد که باید با توجه به گرایشی که می خواهید در آن فعالیت نمایید؛ اقدام به یادگیری و تسلط بر نرم افزارهای آن نمایید.

برخی از این نرم افزارها عبارت اند از:

  • اتوکد
  • اسکچ آپ
  • سیویل تری دی
  • رویت
  • سیف
  • آباکوس
  • جی آی اس
  • ات ریسک

و…

نقش ریاضیات در رشته عمران

یکی دیگر از مهارت های مهندس عمران، تسلط به مفاهیم ریاضیات است. مواردی مانند دیفرانسیل، مثلثات، انتگرال جزء مهم ترین مفاهیم ریاضی است که باید یک مهندس عمران به آن تسلط کافی داشته باشد.

نقش ریاضیات در رشته عمران

مهارت های مهم در زمینه اجرایی برای مهندس عمران

یکی از بخش های فعالیت مهندسین عمران، کارهای اجرایی است. برای این منظور باید با نحوه انجام عملیات قالب بندی، بتن ریزی و.. آشنایی کامل داشته باشید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن، تیم را هدایت کرده و از بروز مشکل و خطا جلوگیری نمایند.

به عنوان مثال، یک مهندس عمران باید مهارت انجام آزمایش های لازم در زمینه بتن، خاک و قیر را داشته باشد. همچنین بتواند با دوربین، تئودولیت  و… به درستی کار کند.

مسیر پیشرفت شغلی در مهندسی عمران

برای این که در شغل مهندسی عمران پیشرفت چشمگیری داشته باشید ،لازم است که مسیر شغلی زیر را طی کنید :

1-تحصیل در رشته ی مهندسی عمران و کسب مدرک کارشناسی و بالاتر از آن

2-کسب تجربه،کارآموزی و گرفتن پروژه های کوچک

3-گرفتن پروژه های بزرگ و یا مشارکت در آن ها به عنوان مهندس عمران

 آشنایی با آیین نامه های مورد استفاده در ساخت و ساز چه  اهمیتی دارد  ؟

هر کشوری ، استاندارد ها و آیین نامه های مخصوص به خود را در زمینه الزامات اجرایی پروژه های عمرانی دارد

تمام سازه های جدید باید مطابق با قوانین و فرآیند های معرفی شده در این آیین نامه ها ساخته شوند . در کشور ما نیز به منظور اجرای اصولی سازه های عمرانی ،استاندارد ها ودستور عمل های مختلفی وجود دارد .

برای اجرای پروژه های ساختمانی در ایران،مهندس عمران باید مقررات ملی ساختمان را در نظر قرار دهد این مقررات از مهمترین کتاب های مهندسی عمران هستند

مهارت های مهندس عمران در زمینه اجرای آزمایش

یکمهندس عمران خوب باید دانش کافی در زمینه روش های مختلف آزمایش بر روی مصالح ساختمانی داشته باشند، از مهمترین آزمایش های مصالح ساختمانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

آزمایش های بتن :اسلامپ ،مقاومت فشاری،مقاومت کششی دونیم ،سلامت و غیره

آزمایشگاه خاک:کر کاتر،تراکم،جایگزین شن ،سه محوری،تحکیم و غیره

آزمایشگاه های قیر:شکل پذیری،نقطه نرمی،چگالی،نفوذ پذیری و غیره

 

مهارت های مهندسی عمران در استفاده از تجهیزات نقشه برداری

آشنایی با نحوه کار تجهیزات نقشه برداری مانند توتال،تئودولیت،و غیره یکی دیگر از توانایی های الزامی برای مهندس عمران است.این تجهیزات برای نشانه گذاری و اندازه گیری مورد استفاده قرار میگیرند . به علاوه بسیاری از طرح ها و ازبیلت ها با استفاده از خروجی تجهیزات نقشه برداری تهیه میشوند.آشنایی با این تجهیزات میتواند به درک صحیح خروجی ،تشخیص ایرادات احتمالی و ارائه راه حل برای مشکلات نقشه برداری مفید باشد.

نحوه یادگیری مهارت های رشته عمران

حال که با مهارت های مهندس عمران آشنا شدید؛ سوالی که مطرح می شود این است که چگونه این مهارت ها را یاد گرفته و وارد بازار کار عمران شویم؟

نحوه یادگیری مهارت های رشته عمران

برای یادگیری، دوره ها و مراکز زیادی وجود دارد که به کمک انها می توانید مهارت های لازم برای فعالیت در زمینه عمرانی را به دست آورید.

اما بعد از یادگیری این مهارت ها، باید مهارت چگونگی ورود به بازار کار را نیز فرا بگیرید. برای این منظور باید ابتدا با بیزینس کوچینگ آشنا شده و به کمک بیزینس کوچ خود، توانایی های لازم برای ورود به بازار کار مهندسی را آموزش ببینید.

امیر طه نوروزی، بعد از سال ها تلاش و کسب تجربه در زمینه مهندسی، امروزه یکی از بهترین بیزینس کوچ های حرفه ای محسوب می شود که با برگزاری دوره های EMC به شما برای ورود به بازار کار کمک می کند.

جمع بندی

مهارت های مهندس عمران، بسیار گسترده است اما در این مقاله به معرفی برجسته ترین مهارت ها برای ورود به بازار کار پرداختیم که امیدواریم با کسب این توانایی ها بتوانید یکی از موفق ترین مهندسین عمران در کشور باشید.

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
رضا مطلوبی
13:16 - 1401/02/24
پاسخ دهید
بسیار عالی نوشته شده از مطالبش استفاده کردم بیشتر از این مقالات بزارید. سپاسگزارم.
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    14:06 - 1401/02/25
    پاسخ دهید
    سپاسگزارم
سارا خوئینی ها
14:31 - 1401/07/20
پاسخ دهید
مقاله ی بسیار خوبیه فقط چقدر خوبه تو سایتتون راجع به آیین نامه های کشورهای مختلف بیشتر مطلب منتشر کنید.

مقالات مشابه

فهرست

لطفا صبر کنید

جعبه ابزار مهندسی