رمز و راز موفق شدن یک مهندس عمران
شمایی که در حال مطالعه این مطلب هستید شاید مدتها به تحصیل در رشتهی مهندسی عمران پرداخته باشید و یا در حال گذران تحصیلات عالیه خود در هر رشتهای باشید، و یا حتی ممکن است برای آگاهی از ماهیت این رشته در حال مطالعه این مقاله باشید.
به هر حال حقیقی در مورد تحصیلات عالیه در دانشگاه وجود دارد که باید حتما بدانید (ممکن است بدانید) و آن این است که تحصیلات دانشگاهی به تنهایی نمیتواند شما را به موفقیت برساند، پس از فارغالتحصیلی، شما علوم تئوریوار را آموختهاید و در نهایت یک مدرک تحویل میگیرید که کار چندان خاصی در دنیای امروز که دنیای تخصصهاست برای شما نخواهد کرد. در نتیجه ما در نظر داریم با ارائه یک سری اطلاعات به شما بگوییم که میتوانیم چطور مهندس عمران موفق شویم و همچنین با معرفی دوره EMC موفقیت شما در بازار کسب و کارتان را تضمین کنیم.
ویژگی های مهندس عمران موفق
اما ابتدا اجازه دهید تعریفی ساده از مهندسی عمران را برای شما بازگو کنیم که بدانیم یک مهندس عمران چه کسی است و چه کارهایی میکند؟
مهندس عمران به چه کسی گفته میشود؟
مهندس عمران در ساخت و ساز ساختمان، جاده، سد، پل و موارد این چنینی با طراحی و کنترل و نظارت بر روند کار سعی میکند هر پروژه را به درستی به پایان برساند. یک مهندس عمران اگر قصد داشته باشد در بازار کار تخصصی خود وارد شود و با نام خود فعالیت کند باید با شرکت در آزمون نظام مهندسی که یک آزمون تخصصی است، اجازه و شرایط لازم برای ورود به این حوزه را پیدا کند.
پس از گذران دورهی کارشناسی یک مهندس عمران میتواند در مقطع کارشناسی ارشد جذب گرایشهای مختلفی شود که در ادامه برخی از پرطرفدارترین آنها را خواهیم آورد:
- زلزله
- سازه
- راه و ترابری
- حمل و نقل
- مهندسی آب و سازههای هیدرولیکی
- مهندسی محیط زیست
اما تنها با تحصیلات و گرفتن مدارک بالا در هر رشتهای نمیتوان موفق شد برای آنکه ببینیم چطور مهندس عمران موفق شویم در ادامه به برخی مهارتهای ضروری این رشته خواهیم پرداخت و پس از آن برخی مهارتهایی را ذکر میکنیم که شاید در ظاهر ارتباط مستقیمی با رشته عمران نداشته باشند ولی به شدت در موفقیت شما تاثیرگذار هستند.
بیشتر بخوانید: بیزینس کوچینگ چیست؟
چطور به یک مهندس عمران موفق تبدیل شویم؟
اما برای اینکه بتوان به یک مهندس عمران لقب موفق را عنوان کرد، یک سری مهارتهای اضافی علاوه بر مهارتهای تخصصی رشته عمران نیاز خواهد بود که به تفصیل در ادامه و در بخش معرفی EMC بازگو خواهیم کرد. اما مهارتهای تخصصی که یک مهندس عمران برای موفقیت به آنها نیاز دارد عبارتند از:
-
تسلط به ابزار نقشهبرداری
نقشهخوانی و تسلط به ابزار نقشهبرداری از مهارتهای ضروری و پایهای رشته مهندسی عمران به شمار میروند که هر مهندس عمران باید حتما فرا گرفته باشد.
-
آشنایی با مصالح ساختمانی و آزمایش آنها
یک مهندس عمران برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشد باید بتواند با دانش کافی و اطلاعات مفید در رابطه با مصالح ساختمانی و همچنین تست کردن آنها از کیفیت مصالح به کار گرفته شده اطمینان حاصل کند، در غیر این صورت نتیجهی نهایی کار آن چیزی نخواهد شد که انتطار میرفت. اما مهمترین تستهایی که باید انجام شود شامل تست قیر، تست بتن و تست خاک هستند. در ادامه توضیحاتی مختصر در رابطه با هر کدام بیان میکنیم:
- تست قیر به تستهایی برای دریافتن زمان نرم شدن قیر، قدرت شکل گرفتن قیر، توانایی جذب قیر و دیگر موارد اشاره دارد.
- تست بتن را در مورد میزان فشردهسازی، شل بودن و صدا انجام میدهند.
- تست خاک در رابطه با نشست خاک و پایداری خاک به کار رفته اطلاعاتی را به مهندس عمران خواهد داد. یک مهندس عمران باید بتواند در محل مورد نظر و پیش از ساخت تمام تستهای لازم را انجام دهد تا از کیفیت نهایی کار باخبر شود.
-
آشنایی کامل با مقررات ملی ساختمان
با توجه به کشوری که یک مهندس عمران در آن فعالیت میکند، باید قوانین مربوط به ساختمانسازی را رعایت کند. قوانین مقرره در هر کشوری با توجه به مسائل مختلف در آن کشور وضع شده است که میتواند کمی متفاوت از قوانین سایر کشورها باشد. پس اگر قصد فعالیت در کشور دیگری را داشته باشید باید با پیروی از قوانین آن کشور ساخت و ساز خود را در پیش گیرید.
-
تسلط به نقشهخوانی
یک مهندس عمران باید حتما در زمینه نقشهخوانی توانایی بالایی داشته باشد در غیر این صورت در پیادهسازی نقشه طرح شده با مشکل مواجه خواهد شد. هر مهندس ناظر و مجری باید بتواند نقشهها را پس از مشاهده تجزیه و تحلیل کند تا بتواند به خوبی نقشه طراحی شده را پیادهسازی کند.
-
مهارت در کنترل کیفیت
با داشتن مهارت کنترل کیفیت درواقع یک مهندس عمران قادر خواهد بود با حفظ کیفیت کار اجرایی خود، هزینهی ساخت را تا جای امکان تقلیل دهد.
اینها بخشهایی از ضروریترین مهارتهایی بودند که یک مهندس عمران حتما باید کسب کرده باشد تا در حوزه خود موفق شود. اما این مهارتها به تنهایی نمیتوانند شما را به موفقیت بالایی برسانند شما به عنوان یک مهندس عمران باید مهارتهای دیگری را نیز کسب کنید که بتوانید به یک مهندس عمران موفق تبدیل شوید. تا اینجا متوجه شدیم چطور مهندس عمران موفق شویم البته تنها از بعد تخصصی در بخش بعد که بسیار مهم است دیگر مهارتهای مورد نیاز برای موفقیت را برایتان شرح خواهیم داد.
دوره EMC برای مهندسین عمران موفق
داشتن بیشترین و بهروزترین اطلاعات در زمینه حوزه تخصصی شما به تنهایی شما را به مقصد نمیرساند. در دنیای مدرن و جدید امروزی با توجه به شرایط بازار کار، شما برای کسب موفقیت به مهارتهای جانبی در کنار مهارتهای تخصصی خودتان نیاز دارید، مهارتهایی که به شما بگویند که چگونه به حرفهای افرادی که در طول کار و پیش از آن با آنها سرو کار دارید گوش دهید. این مهارت که گوش شنوا نام دارد یکی از مهارتهایی است که شاید یک مهندس عمران با عملکرد بد و یا متوسط به آن تسلط نداشته باشد اما شما به عنوان شخصی که قصد موفقیت دارید باید آن را فراگیرید.
یکی دیگر از مهارتهای جانبی و مکمل که یک مهندس عمران به آن احتیاج دارد تیمسازی است. یک مهندس عمران در پروژههای مختلف با تیمهای مختلف کار میکند که در صورتی که بتواند تیمسازی را به درستی انجام بدهد در بهترین شرایط ممکن به نتیجه میرسد.
هر دو مهارت ذکر شده در بالا جز مهارتهایی هستند که مربیان باتجربه و کارآزمده دوره ECM به شما آموزش خواهند داد، اما دوره ECM به اینها ختم نمیشود.
درواقع شما در دوره ECM یاد خواهید گرفت که چطور از تمام انرژی و پتانسیل درونی خود در جهت موفقیت استفاده کنید، به عبارت دیگر مربیان ECM بهترین نسخه درون شما را بیرون کشیده و به این ترتیب شما را به موفقیت نزدیک و نزدیکتر میکنند. اما آیا دوره ECM فقط مخصوص مهندسین عمران است؟
خیر، مهندسین برق، مکانیک، صنایع و معماری علاوه بر مهندسین عمران میتوانند در این دوره بینظیر شرکت کنند تا موفقیت را تجربه کنند.
پس اگر شما هم فکر میکنید با دانش و تخصصی که دارید اگر هرجای دنیا بودید موفق میشدید و فقط اینجاست که موفق نیستید، این دوره میتواند به شدت برای شما مفید باشد.
خلاصه کلام
تا الان دیگر متوجه شدهاید که یک مهندس عمران فعالیتهایی در زمینهی ساخت و ساز انواع سازهها را در دست دارد. مهندسین عمران معمولا به صورت پروژهای مشغول به کار میشوند به این معنی که در برهههای زمانی مختلف با تیمهای جدید و مسائل جدید و حتی غیرقابل پیشبینی مواجه میشوند، در نتیجه بدیهی است که یک مهندس عمران موفق به دستهای از مهارتها نیاز دارد تا بتواند در رشتهی تخصصی خود موفق باشد.
به عنوان یک مهندس عمران، شما باید بدانید که از رشته تحصیلی خود چه می خواهید و دنبال چه چیزهایی هستید. هدفتان چیست؟ می خواهید در دفتر فنی کار کنید یا در کارگاه ساختمانی، به پروژه های راهسازی علاقه دارید یا ساختمان سازی! به دنبال هر چیزی که هستید، مهم است که مهارت علمی و ارتباطی خود را افزایش دهید. یک مهندس عمران موفق کسی است که بتواند بهترین کار را در بهترین زمان و با صرفه اقتصادی مناسب انجام دهید بسیاری از مهندسان عمران ایرانی در حال حاضر در بهترین دانشگاههای جهان مشغول تدریس هستند و رتبههای برتر علمی را از آن خود کردهاند از تجربه کردن و حتی شکست خوردن نترسید، بدون شکست موفقیتی حاصل نمیشود.
ما سعی کردیم در این مقاله به این جواب برسیم که چطور مهندس عمران موفق شویم؟