موفقیت در مهندسی عمران

موفقیت در مهندسی عمران چه پیش نیازهای داشته و به چه عواملی بستگی دارد؟

فلش

شمایی که در حال مطالعه این مطلب هستید شاید مدت‌ها به تحصیل در رشته‌ی مهندسی عمران پرداخته باشید و یا در حال گذران تحصیلات عالیه خود در این رشته باشید، و یا حتی ممکن است برای آگاهی از ماهیت این رشته در حال مطالعه این مقاله باشید. به هر حال حقیقتی در مورد تحصیلات عالیه در دانشگاه وجود دارد که باید حتما بدانید  و آن این است که تحصیلات دانشگاهی به تنهایی نمی‌تواند شما را به موفقیت برساند، پس از فارغ‌التحصیلی، شما علوم تئوری‌وار را آموخته‌اید و در نهایت یک مدرک تحویل می‌گیرید که کار چندان خاصی در دنیای امروز که دنیای تخصص‌هاست برای شما نخواهد کرد. 

در دهه های اخیر، دانشجویان بسیار زیادی از سراسر کشور ایران بر اساس علاقه خود وارد بازار کار رشته عمران شدند. اما قبل از هر چیزی، فارغ التحصیلان این رشته و همچنین دانشجویانی که در این رشته به تحصیل می پردازند، باید از شاخصه های یک مهندس عمران موفق مطلع باشند. قطعا هر فردی نیاز دارد تا با کسب تجربه های یک مهندس عمران موفق، به جستجوی کار در بازار های کشور بپردازد. توجه داشته باشید که داشتن آگاهی لازم در رابطه با یک مهندس عمران موفق، باعث می شود تا شما بتوانید در رشته پیش روی خود موفق تر عمل کنید.

موفقیت در مهندسی عمران

رشته مهندسی عمران اگر چه طرفداران بسیار زیادی را دارد، اما ناگفته های زیادی نیز در رابطه با آن وجود دارد. در سال های اخیر، وضعیت بازار کار رشته های مهندسی مناسب نبوده و همین مسئله باعث شده تا بسیاری از افراد، بر خلاف میل باطنی خود، از تحصیل در این رشته صرف نظر کنند. این مسئله موجب شده تا ذهنیت افرادی که قصد تحصیل در این رشته را دارند، نیز تغییر کند. در حال حاضر تعداد افراد فارغ التحصیل بیکار و فاقد مهارت رشته های مهندسی در کشور ایران بسیار زیاد است. اما قطعا در این بین افرادی وجود دارند که به دلیل داشتن مهارت های لازم و مرتبط با رشته مهندسی عمران و مهارت های بیزینسی، فعالیت فوق العاده ای را در این بازار دارند.

مهندس عمران موفق، قدم اول

ابتدا اجازه دهید تعریفی ساده از مهندسی عمران را برای شما بازگو کنیم که بدانیم یک مهندس عمران چه کسی است و چه کارهایی می‌کند؟

مهندس عمران به چه کسی گفته می‌شود؟

به طور کلی در میان رشته های مهندسی، برخی از رشته ها از طرفداران بسیار بیشتری بهره مند هستند که یکی از آن ها، رشته مهندسی عمران است. یک مهندس عمران موفق قطعا اطلاعات جامع و تکمیلی را در رابطه با رشته خود دارد و با گرایش های مربوط به آن، آشنا است. اما در این رشته می آموزیم که چگونه طراحی، نگهداری و ساخت سازه های مختلف را تجربه کنیم. این سازه ها می توانند شامل پل، سد، تونل، خطوط لوله، برج ها، جاده ها و … شوند.

برای دیدن نتیجه و خروجی کار مهندسین عمران تنها لازم  است تا به اطراف خود نگاه کنید.  مهندس عمران در ساخت و ساز ساختمان، جاده، سد، پل و موارد این چنینی با طراحی و کنترل و نظارت بر روند کار سعی می‌کند هر پروژه را به درستی به پایان برساند.

یک مهندس عمران اگر قصد داشته باشد در بازار کار تخصصی خود وارد شود و با نام خود فعالیت کند باید با شرکت در آزمون های نظام مهندسی که یک آزمون تخصصی است، اجازه و شرایط لازم برای ورود به حرفه در این حوزه را پیدا کند. شرکت در این آزمون بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی امکان پذیر نبوده و لازم است تا مدت مشخصی از زمان آن گذشته باشد. این مدت برای مدرک کارشناسی 3 ، کارشناسی ارشد 2 و برای مدرک دکتری 1 سال است.

پس از گذران دوره‌ی کارشناسی یک مهندس عمران می‌تواند در مقطع کارشناسی ارشد جذب گرایش‌های مختلفی شود که در ادامه برخی از پرطرفدار ترین آن‌ها را خواهیم آورد:

  • زلزله
  • سازه
  • راه و ترابری
  • حمل و نقل
  • مهندسی آب و سازه‌های هیدرولیکی
  • مهندسی محیط زیست
  • مدیریت ساخت

اما تنها با تحصیلات و صرف گرفتن مدارک بالا در هر رشته‌ای نمی‌توان موفق شد برای آنکه ببینیم چطور مهندس عمران موفق شویم در ادامه به برخی مهارت‌های ضروری خواهیم پرداخت و پس از آن برخی مهارت‌هایی را ذکر می‌کنیم که شاید در ظاهر ارتباط مستقیمی با رشته عمران نداشته باشند ولی به شدت در روند موفقیت شما تاثیرگذار هستند.

مهارت های ضروری مهندس عمران

مهندس عمران فردی است که عموما مدت زمان 4 سال و یا بیشتر  را در دانشگاه گذرانده و در آن جا یاد می گیرند که اگر بتوانند مسائل تئوری را به درستی حل کرده و به جواب های درست و قابل قبولی برسند نمرات خوبی دریافت خواهند کرد. در نتیجه این اتفاق انتظاری که برای  افراد وجود می آید این است که برای ورود و موفقیت در بازار کار مهندسی عمران نیز لازم است تا فرد با دانسته های علمی و دانشگاهی خود به حل مسائل مربوطه بپردازد.

این در حالی است که برای ورود به بازار کار مهندسی عمران علاوه بر پایه علمی و دانشگاهی به  مهارت های  دیگری نیز نیاز است که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

یکی از مسائلی که قطعا شما در طول تحصیل خود نیز متوجه آن خواهید شد، این موضوع بوده که یک مهندس موفق، تسلط کاملی بر روی نرم فزار های مهندسی عمران دارد. قطعا این تسلط کامل شما موجب می شود تا شما بتوانید در طول مسیر شغلی خود، موفق تر باشید. وجود مهارت های نرم افزاری در یک مهندس عمران  موجب می شود تا طراحی کوچک ترین سازه ها و بزرگ ترین سازه ها و همچنین سازه های پیشرفته و ساده به خوبی ترسیم شوند. قطعا اگر فردی در رشته مهندسی عمران به تحصیل می پردازد و از عدم تسلط کافی بر روی نرم و افزار های این رشته برخوردار است، آینده درخشانی نخواهد داشت و امروزه یادگیری نرم افزارهای یکی از الزامات ورود به بازار کار مهندسی بوده و مانند گذشته یک مزیت رقابتی برای او محسوب نمی شود.

نقشه خوانی، توانایی درک نقشه

یکی از مهم ترین و پایه ای ترین نیازهای یک مهندس عمران توانایی خواندن و درک کردن نقشه های ساختمانی است. شما به عنوان یک مهندس عمران با هر زمینه کاری نیاز به درک و خواندن نقشه های ساختمانی دارید. به عبارت دیگر نقشه های ساختمانی زبان مشترک میان مهندسین در زمینه های مختلف کاری است. لذا به عنوان اولین پیش نیاز برای ورود به بازار کار مهندسی عمران مهارت نقشه خوانی خود را تقویت کنید.

مهارت نقشه خوانی

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
کاربر
15:12 - 1400/12/09
پاسخ دهید
به نظرم ویدیوای که تو این مقاله منتشر شده عالیه.اگر تو همه مقالات استفاده بشه خیلی خوبه
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    13:34 - 1401/02/25
    پاسخ دهید
    ممنونم از شما- چشم
کاربر
10:28 - 1400/12/16
پاسخ دهید
این روزا به نظرم حلقه گمشده مهندس دانش فنی نیست،علم بیزینسه
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    12:37 - 1400/12/17
    پاسخ دهید
    قطعا همینطوره
علیرضا ضیایی
15:07 - 1400/12/23
پاسخ دهید
چقدر قشنگ باید برند و اصیل باشی
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    17:28 - 1401/01/07
    پاسخ دهید
    همینطور ه
نوشین شیخی
19:14 - 1400/12/25
پاسخ دهید
دونستن بیزینس کوچینگ تاثیری در موفقیت عمران هم داره؟
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    17:25 - 1401/01/07
    پاسخ دهید
    شما وارد بازار کار شدید؟
رضا نعمتی
15:08 - 1401/02/06
پاسخ دهید
بسیار عالی نوشته شده از مطالبش استفاده کردم بیشتر از این مقالات بزارید. سپاسگزارم.
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    17:19 - 1401/02/06
    پاسخ دهید
    ممنونم از نقطه نظر شما
حمیدرضا شهابی
12:33 - 1401/02/24
پاسخ دهید
ممنون از توضیحات خوبتون
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    14:10 - 1401/02/25
    پاسخ دهید
    ممنون که مطالعه کردید
رضا مطلوبی
13:13 - 1401/02/24
پاسخ دهید
مثل همیشه عالی و مفید …
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    14:09 - 1401/02/25
    پاسخ دهید
    ممنون از شما
زهرا سلیمانیان
19:04 - 1401/02/24
پاسخ دهید
اصیل و برند👌
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    13:41 - 1401/02/25
    پاسخ دهید
    ممنون
بهروز چشمی
20:47 - 1401/02/24
پاسخ دهید
بسیار آموزنده بود 👌
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    13:38 - 1401/02/25
    پاسخ دهید
    خوشحالیم از این بابت
امیر تبخ
21:27 - 1401/02/24
پاسخ دهید
مفید و عالی 🙏🙏
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    13:27 - 1401/02/25
    پاسخ دهید
    ممنون از شما

مقالات مشابه

فهرست

لطفا صبر کنید

پاپ اپ مذاکره