مهندسی عمران و روش های کسب درآمد از آن

معرفی رشته مهندسی عمران به همراه گرایش ها و روش های کسب درآمد از آن

فلش

یکی از پرطرفدارترین رشته های مهندسی، رشته مهندسی عمران  (Civil Engineering) است.  به گفته ی بسیاری از منابع این رشته به دلیل کاربردهای بسیاری که  در زمینه های مختلف دارد با استقبال زیادی از سوی دانشجویان رو به رو شده است. رشته مهندسی عمران زمینه های کاری و زیر شاخه های گوناگونی دارد که در این مقاله به معرفی آن ها و بررسی بهترین و کاربردی­ ترین روش های کسب درآمد از رشته عمران می­پردازیم.

مهندسان عمران دنیایی را می سازند که ما در آن زندگی می کنیم. آنها مسئول ساخت و سازهایی مانند سدها، ساختمان ها، تونل های مترو، پل ها، بزرگراه ها و سایر اشکال زیرساختی هستند که بخشی از زندگی روزمره ما شده است. مهندسان عمران نقش ها و مسئولیت های زیادی دارند که این رشته را به یکی از مهم ترین رشته در گرایشات مهندسی تبدیل می کند و ما آن‌ها را به عنوان سردمداران صنعت ساختمان می شناسیم. همین موضوع باعث می شود که یک مهندس عمران موفق شدن، مانند رویایی باشد که این روزها دست یابی به آن از عهده ی هرکس بر نیاید و نیازمند مهارت آموزی های بسیار باشد.

ما در این مقاله به تعریف مهندسی عمران و وظایف و مسئولیت هایی که شاید از نگاهی دور تر در این حوزه به چشم نیاید می پردازیم و روشن می کنیم که مهارت های مهندس عمران چیست و چه مورادی در این رشته می تواند شما را از سایر مهندسین هم رشته ای خود مجزا کند.

مهندسی عمران چیست؟

رشته  مهندسی عمران که زیر شاخه رشته ­های فنی و از مشاغل پرکاربرد در صنعت ساختمان است عموما به عنوان رشته ­ای مردانه شناخته می شود که دلیل این موضوع نیز شرایط کاری مهندسین عمران است. البته این موضوع به معنای آن نیست که خانم ­ها نمی­توانند در این شاخه مهندسی ورود و موفق شوند بلکه بازارکار ایران بیشتر به سوی گزینش آقایان در این رشته است اما مانند سایر حوزه ­های کاری، اگر فردی تخصص­ های لازم را داشته باشد؛ می­تواند فارغ از جنسیت در آن موفق شود.

در همین راستا ما در آکادمی کسب و کار تاکتیک یک دوره کاملا رایگان خانم مهندس آماده کرده ایی که در آن طی مصاحبه هایی که با بانوان موفق مهندس به دنبال پاسخی برای سوال چطور به یک زن قدرتمند در صنعت ساختمان تبدیل شدید؟ بودیم.

دوره رایگان خانم مهندس

مهندسی عمران به طور خلاصه استفاده از اصول فیزیکی و علمی برای طراحی، توسعه و نگهداری از سازه های طبیعی و ساخته شده به دست بشر می باشد. این  رشته  به طور خلاصه حرفه طراحی و اجرای کارهای بنیادی و ساختاری است که در خدمت مردم است. مانند انواع ساختمان، سد، پل، کانال های انتقال آب، راه، نیروگاه و … است.

مهندسان عمران چه کاری انجام می‌دهند؟

به بیان ساده، مهندسان عمران هستند که می سازند. مهندس معمار طرح ها و نقشه را ارائه می کند، اما این یک مهندس عمران است که امکان‌ اجرایی بودن یک طرح را بررسی می‌کند، بهبود می‌دهد و در نهایت سازه را طراحی کرده و می‌سازد. برای آشنایی بیشتر شما با چگونگی فعالیت مهندسین عمران، در این مقاله به جزئیات این رشته پرطرفدار می پردازیم.

زمینه ها و گرایش های مهندسی عمران

همان طور که در ابتدای مقاله گفتیم مهندسی عمران یک رشته بسیار متنوع و دارای زیر شاخه های بسیاری است. مهم ترین زمینه های و گرایش های کاری مهندسی عمران در حال حاضر  11 دسته زیر قرار می گیرد:

  • مهندسی شهری (شهر سازی)
  • مدیریت ساخت
  • مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • مهندسی سازه
  • مهندسی زلزله
  • مهندسی منابع آب
  • مهندسی ساحل و سازه های دریایی
  • مهندسی محیط زیست
  • مهندسی ژئوتکنیک
  • راهسازی
  • نقشه برداری

نقش و وظیفه مهندس عمران

مهندسان عمران با گرایش های کاری مختلف که پیشتر به آن ها اشاره کردیم در کنار هم و با کمک یکدیگر به پیشبرد جنبه های مختلف یک پروژه می پردازند. این پروژه ها ممکن است خصوصی و یا دولتی باشد. به عبارت دیگر وظیفه مهندسین عمران طراحی، مدیریت، برنامه ریزی و اجرای پروژه های مختلف عمرانی به بهترین شکل ممکن در انطباق  با آیین نامه ها و قوانین در موعد مقرر و با میزان بودجه مشخص شده است. می توان وظایف یک مهندس عمران در پروژه را در بخش های زیر دسته بندی کرد:

  • انجام مطالعات فنی و امکان سنجی پروژه
  • تهیه نقشه های، تحلیل و ارائه طرح های مورد نیاز برای اجرای پروژه
  • ارزیابی ارزش و ریسک های احتمالی پروژه ها
  • ارتباط با معماران، پیمانکاران، سایر مهندسین و عوامل پروژه
  • حصول اطمینان از مطابقت پروژه ها با الزامات قانونی و استانداردهای فنی و ایمنی
  • مدیریت بودجه و  منابع پروژه
  • تهیه مناقصه و گزارش پروژه
  • ارزیابی اثرات زیست محیطی

حقوق مهندس عمران

میزان حقوق مهندس عمران ارتباط مستقیمی با سابقه، مهارت های مهندس عمران و  وظایفی که به او محول می شود؛ دارد. به عنوان مثال، در سال 2019، برای مهندسین مبتدی عمران، در کشور انگلستان، حقوقی بین 20000 تا 40000 هزار پوند محاسبه شده است و یا افرادی که تجریه کمی در زمینه عمرانی داشتند؛ حقوق  40000تا 60000 پوند برای شان در نظر گرفته شده است. اما افرادی که به عنوان کارشناس عمران شناخته می شدند؛ می توانستند تا 80000 هزار پوند در سال نیز حقوق دریافت نمایند.

معرفی راه های کسب درآمد از رشته عمران­

روش­ های زیادی برای کسب درآمد از رشته عمران وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها می­پردازیم. 5 روش زیر که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت از جمله روش های متداول کسب در آمد از  رشته مهندسی عمران است.

  1. دوره کارآموزی با حقوق
  2. کار در شرکت خصوصی
  3. پروژه گرفتن
  4. تاسیس شرکت
  5. درآمد آنلاین

دوره کارآموزی با حقوق

کارآموزی یکی از سریع­ترین و راحت­ترین روش­ها برای ورود به بازار کار در هر رشته­ای است. زمانی که شما به عنوان کاراموز در شرکتی فعالیت می­کنید؛ علاوه برآن که با اصول و نحوه کار آشنا می­شوید؛ اگر پارامترهای لازم و رشد کافی داشته باشید؛ می­توانید در همان شرکت نیز استخدام شوید.

اما نکته مهم و مثبتی که در کارآموزی رشته عمران وجود دارد این است که بر خلاف سایر کارآموزی­ها، دارای حقوق است. یعنی شما علاوه بر آموزش می­توانید درآمد نیز داشته باشید.

کار در شرکت خصوصی

یکی دیگر از روش های درآمدزایی رشته عمران استخدام در شرکت های خصوصی عمران است. شما به عنوان متخصص مهندسی عمران و یا حتی اگر به تازگی فارغ التحصیل شده باشید یا بعد از دوران کارآموزی خود، می­توانید در شرکت­های خصوصی به عنوان مهندس عمران استخدام شوید.

پروژه گرفتن

از بهترین روش­ها و پر درآمدترین نوع کسب درآمد در رشته عمران، کار پروژه­ای است. در این روش شما صفر تا صد پروژه را انجام می­دهید که درآمد بسیار بالایی نسبت به سایر شیوه­ها دارد. اکثر افرادی که در این حرفه سابقه بالایی دارند معمولا به صورت پروژه ای فعالیت می­کنند.

تاسیس شرکت

تاسیس شرکت عمرانی از دیگر روشها برای کسب درآمد در این شاخه کاری است. افرادی که علاوه بر تخصص از نظر مالی نیز شرایط مناسبی دارند و به کارهای خویش فرما علاقه­مند هستند؛ می­توانند با تاسیس شرکت در حوزه عمران کسب درآمد خوبی داشته باشند.

درآمد آنلاین

اتفاق جالبی که در سال­های اخیر در حوزه عمران اتفاق افتاده است؛ کسب درآمد آنلاین مهندسین عمران است. با توجه به اینکه افراد کثیری کسب و کار خود را به سمت فضای وب برده­اند، مهندسین عمرانی که علاقه به کارهایی از نوع دورکاری و تحت وب دارند نیز می­توانند در این فضا مشغول به فعالیت شوند. از مرسوم­ترین روش­ها برای کسب درآمد عمران به صورت آنلاین، داشتن وبلاگی در زمینه عمران، دریافت سفارش نقشه کشی و فروش آنها، برگزاری آموزش­های آنلاین رشته عمران و… است.

این روزها در کشور شاهد این هستیم که بسیاری از مهندسین عمران به فضای اینستاگرام و تولید محتوا رو آوردند و با انتقال مفاهیم کاربردی به صورت رایگان،مخاطب های زیادی رو در این زمینه ی کاری جذب کرده اند و از سوی دیگر مخاطبین و مهندس هایی که در این بازار فعالیت میکنند و یا میخواهند وارد بازار کار عمران و صنعت ساختمان بشوند،دسترسی بسیار ساده تر و به مراتب جذاب تری نسبت به کتاب های دانشگاهی و جزوه های آکادمیک در اختیار دارند.به همین دلیل است که در چند سال اخیر فضای اینستاگرام و سایت محبوبیت زیادی بین مخاطبین این حوزه به دست آورده است.

مسئولیت های مهندس عمران

مهندس عمران می تواند در بخش های متفاوتی فعالیت نماید که عبارت اند از:

  • طراحی و مشاوره
  • پیمانکار پروژه
  • مهندس ناظر

طراحی و مشاوره

عموماً مهندسینی که تجربه کافی در زمینه پروژه های عمرانی دارند؛ می توانند در بخش طراحی پروژه های ساخت و ساز و مشاوره برای رشد و پیشرفت پروژه فعالیت کنند.

پیمانکار پروژه

متداول ترین بخشی که مهندسین عمران در ان به فعالیت می پردازند؛ پیمانکار پروژه ها است. هر مهندسی با هر میزان سابقه ای که داشته باشد؛ می تواند به عنوان پیمانکار پروژه فعالیت کرده و کسب درآمد نماید.

مهندس ناظر

یکی دیگر از بخش های رشته عمران، مهندس ناظر است. می توان از این بخش به عنوان پر کاربردترین قسمت کاری در مهندسی عمران یاد کرد. مهندس ناظر وظیفه های زیاد و گسترده ای دارد اما به صورت کلی باید هماهنگی های لازم و کنترل کار را به عهده داشته باشد.

مهارت نقشه خوانی

یکی از مهارت های ضروری  یک مهندس ناظر ساختمان مهارت نقشه خوانی باید باشد به دلیل این که یکی از اولین اقدامات بعد از ورود به یک پروژه ساختمان برسی تمام نقشه های ساختمانی و اعلام نظر خود به کارفرما میباشد.

جمع بندی

در این مقاله به معرفی رشته مهندسی عمران و مهم ترین وظایف مهندس عمران اشاره کردیم تا بتوانید با دید بازی این رشته را انتخاب کرده و در گرایش مورد نظرتان تحصیل نمایید. اگر نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید؛ می توانید با ما تماس بگیرید تا شما را برای ورود حرفه ای به بازار پر رقابت مهندسی عمران راهنمایی نماییم.

جمع بندی

آیا رشته عمران میتواند رشته ای پول ساز باشد؟

بله با توجه به تنوع مهارت ها و نیاز همیشگی  جامعه به این رشته،میتوان کسب درآمد خوبی از این رشته داشت.

آیا گذراندن کارآموزی در رشته عمران قبل از ورود به بازار کار الزامی است؟

بله،شما با گذراندن دوره ی کارآموزی میتوانید آمادگی بالاتری برای حضور موفق در بازار کار داشته باشید.

آیا تک مهارتی بودن در رشته مهندسی عمران برای کسب درآمد کفایت میکند؟

باید گفت که امروزه در هیچ زمینه ای با تک مهارته بودن نمیتوان به آن جایگاه ایده آل رسید به خصوص رشته عمران که تنوع فعالیتی و منابع درآمدی زیادی دارد.

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
علیرضا ضیایی
15:14 - 1400/12/24
پاسخ دهید
خیلی کاربردی بود برای من
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    17:26 - 1401/01/07
    پاسخ دهید
    کدوم بخشش براتون مفید تر بود؟
زهرا سلیمانیان
19:06 - 1401/02/24
پاسخ دهید
من قبل از انتخاب رشته واقعا اطلاعات کمی از عمران داشتم
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    13:41 - 1401/02/25
    پاسخ دهید
    معمولا همینطوره - با تصویر روشنی دست به انتخاب نمی زنیم. امیدوارم الان راضی باشید
بهروز چشمی
20:48 - 1401/02/24
پاسخ دهید
بسیار آموزنده بود
بهروز چشمی
20:48 - 1401/02/24
پاسخ دهید
بسیار آموزنده بود👌
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    13:37 - 1401/02/25
    پاسخ دهید
    ممنون از شما
حمید علیزاده
14:31 - 1401/09/30
پاسخ دهید
ممنون از مقاله ی خوبتون آیا این اشتباهه که من به عنوان یه متخصص چند مورد از راههای پولسازی رو تو رشته ی خودم همزمان استفاده کنم؟
    کاربر
    10:52 - 1401/10/10
    پاسخ دهید
    خیر اتفاقا باعث ایجاد خلاقیت در مسیر بیزینسی شما هم میشود
علیرضا فرخی
09:16 - 1401/10/07
پاسخ دهید
چقدر خوب میشد از صفر تا صد این مهارتها رو تو ۵سال تو دانشگاه یاد می‌گرفتیم و با گذروندن کارآموزی چند ماهه دانشگاه و تموم میکردیم. الان تازه بعد از دانشگاه باید دانشجو ها فکر کنن چجوری میتونن کسب درآمد کنن.
    کاربر
    10:14 - 1401/10/10
    پاسخ دهید
    دقیقا چالش این روز های دانشجو ها و فارق التحصیلان ما فقدان مهارت های کسب و کاری است

مقالات مشابه

فهرست

لطفا صبر کنید