شاید شما نیز جزء آن دسته از افراد باشید که روحیه کارآفرینی دارید و به راهاندازی کسب و کار شخصی خود میاندیشید. افراد کارآفرین روحیه مخصوصی دارند زیرا این نوع از کار سختیها و شرایط خاصی را میطلبد. از همین رو، افراد در رشتههای گوناگونی اقدام به کارآفرینی کرده اند اما کارآفرینی در رشته عمران ، این روزها جایگاه مخصوصی را از آن خود کرده است از همین رو در این مقاله به این موضوع میپردازیم.
انواع بازار کار در رشته عمران
برای فعالیت در رشته عمران روشهای گوناگونی وجود دارد که در مقاله کسب درآمد از رشته عمران به طور کامل شرح دادهایم اما به صورت تیتروار و مختصر شیوههای درآمدزایی رشته عمران عبارت اند از:
- کارآموزی
- استخدام در شرکت های خصوصی
- مخندس ناظر
- کار پروژه ای
- تاسیس شرکت
- روش های درآمد آنلاین
اما به جزء این 6 روش گفته شده، کارآفرینی نیز یکی از شیوه های درآمدزایی برای رشته عمران است که در ادامه به طور کامل به آن میپردازیم.
آیتمهای مهم برای کارآفرینی
اگر به فکر کارآفرینی در رشته عمران هستید باید مواردی که در ادامه به آن اشاره میکنیم را رعایت نمایید.
- ایده پردازی اصولی
- تغییر چهارچوب فکری
- کسب اعتبار
- کسب تخصص
- مهارت فروش
ایده پردازی اصولی
اولین گام برای کسب موفقیت در کارآفرینی، ایده پردازی و طرح مناسب است. با توجه به میزان رقابتی که در مشاغل مربوط به رشته عمران وجود دارد برای به دست آوردن جایگاهی مناسب در این حوزه، باید طرحی کاربردی را برای پیاده سازی و ایجاد کاری جدید و نوین داشته باشید.
تغییر چهارچوب فکری
موضوع بعدی برای موفق شدن در عرصه کارآفرینی، تغییر چهارچوب فکری است. اکثر افراد بر اساس قوانین کارمندی وارد بازار کار میشوند که این موضوع موجب شکست میگردد. برای کارآفرینی باید با فکر و اندیشه یک کارآفرین وارد بازارکار شوید.
کسب اعتبار
موضوع دیگری که برای موفقیت شما در بازارهای کاری بسیار مهم و تاثیرگذار است؛ کسب اعتبار میباشد. زمانی که شما از دانشگاه فارغ التحصیل میشوید و میخواهید فعالیت کاری خود را آغاز نمایید (کارمندی یا کارآفرینی) باید به گونهای باشید که در بین مشتریان و سایر افراد اعتبار و شهرت کسب کنید. بخش مهمی از این اعتبار به نوع رفتار شما برمیگردد. صداقت، درستکاری و مسئولیت پذیری که در کار دارید باعث میشود بین سایر افراد خوش نام شده و این موضوع به پیشرفت کاری شما نیز کمک میکند. موضوع کسب اعتبار در حوزه کارآفرینی اهمیت بیشتری پیدا میکند زیرا برای جذب مشتری باید پیشینهی خوبی از خود به جا گذاشته باشید.
کسب تخصص
اما ویژگی که موجب استمرار و بقای شما در بازارهای کار رشته عمران میشود؛ مهارت و تخصص شما است. اگر شما نتوانید مهارت لازم را برای پروژه های خود داشته باشید قطعا با گذشت زمان مشتریان خود را از دست داده و دچار مشکل میشوید.
مهارت فروش
فروش مهارتی است که برای هر کاری باید به آن مسلط بود. اگر شما فردی ماهر در عرصه عمران و ساختمان سازی باشید اما نتوانید جذب مشتری کرده و او را به همکاری مجاب کنید؛ نمیتوانید وارد بازار کار شوید. پس باید قادر باشید تا مهارت خود را پرزنت کرده و به دیگران معرفی کنید.
چگونه وارد بازار کار عمران شویم؟
حال که با پارامترهای مهم در کارآفرینی رشته عمران آشنا شدید؛ پرسشی که مطرح میشود این است که چگونه وارد بازار کار عمران شویم؟
برای این منظور باید توانایی هایی را کسب نمایید تا بتوانید از رقبا خود پیشی گرفته و در این عرصه موفق شوید. ما به دلیل تخصص و مهارتی که در زمینه کوچینگ مهندسی داریم دورهای جامع و کاربردی به نام دوره EMC را طراحی کردهایم. با شرکت در این دوره شما میتوانید مهارتهایی مانند گوش شنوا، تیم سازی و نحوه معرفی خود به بازار کار را آموزش ببینید و بعد از گذراندن این دوره به بهترین ورژن خود در حوزه مهندسی عمران تبدیل شوید و به راحتی کار خود را راهاندازی کنید.
جمع بندی
ما د راین مقاله به مهمترین نکات برای کارآفرینی در رشته عمران پرداختیم. امیدواریم با انجام آنها بتوانید یکی از افراد فعال و موفق در این عرصه باشید. اگر نیاز به راهنمایی و یا کسب اطلاعات بیشتر دارید میتوانید با ما تماس بگیرید.