راهنمای تبدیل شدن به یک مهندس صنایع موفق
ما و تمام کسانی که تحصیلات عالیه را پشتسر گذاشتهایم و یا در حال گذر این دوره هستیم و حتی افرادی که قصد دارند تحصیلات عالی خود را در دانشگاه بگذرانند بیشک اهداف خاصی برای آیندهی خود داریم که سعی میکنیم با کسب مهارت و دانش لازم در زمینه مهارت خود به موفقیت و به طبع آن به درآمد برسیم. برای وصول به چنین مرحلهای باید اطلاعات و دانش شما نه تنها در رابطه با رشتهی خود که در مورد مطالب پیرامون و وابسته به شغل و تخصص خود بالا رود.
اگر قصد ورود به بازار کار را داشته باشید باید بدانید که تحصیلات دانشگاهی به تنهایی به شما کمکی برای کسب درآمد نخواهند کرد و شما به عنوان کسی که قصد فعالیت در جامعه و کسب درآمد را دارید، نیازمند مهارتهای دیگری نیز خواهید بود. موفقیت در دنیای کسب و کار امروز همچون گذشته نیست که افرادی که بیشتر کار کنند صرفا درآمد بیشتری داشته باشند، در دنیای مدرن امروز برای کسب درآمد بیشتر و به طور کلی موفقیت در رشتهای که در آن فعالیت میکنید، باید هوشمندانه کار کنید. کسب دانش مورد نیاز و آپدیت دانش شما میتواند یکی از رموز موفقیت شما باشد. در ادامه ما در ابتدا مهندسی و مهندسی صنایع را به شما معرفی میکنیم و سپس به شما میگوییم که چطور مهندس صنایع موفق شویم.
مهندس کیست؟
با نگاهی به کلمهی مهندس شاید فکر کنید که این کلمه به شخصی اطلاق میشود که از علوم هندسه برخوردار است در حالی که چنین نیست. در اصل مهندس به کسی کفته میشود که با به کار گیری علوم و فنون مختلف با هدف طراحی و یا توسعهی دستگاهها، ماشینآلات و فرایندهای تولیدی و سپس به کار بردن آنچه طراحی و یا توسعه داده شده به صورت مجزا و یا ترکیبی، سعی در رفع یکی از نیازهای بشر دارد.
مهندس صنایع به چه کسی گفته میشود؟
حالا که با کلیت مفهوم مهندس آشنا شدید اجازه دهید تعریفی از یک مهندس صنایع نیز به شما ارائه دهیم. در دنیای مدرن امروزی موفقیت و سبقت گرفتن از رقبا در هر کسب و کاری به تخصصی نیازمند است که با استفاده از آن بتوان منابع مختلف اعم از مالی و غیرمالی را به طور بهینه استفاده کرد تا به این ترتیب بتوان با کمترین هزینه ممکن به بهترین کیفیت ممکن دسترسی داشته باشیم.
چطور مهندس صنایع موفق شویم؟
با توجه به تعریفی که برای مهندسی صنایع بیان کردیم احتمالا متوجه شدهاید که یک مهندس صنایع برای آنکه به موفقیت برسد به پارهای از مهارتها نیاز دارد تا بتواند بهترین نتیجه را برای شرکت و یا شخص خود، به ارمغان آورد.
موفقیت در شغلهای مربوط به مهندسی صنایع همچون سایر رشتهها و حتی بیش از دیگر رشتههای دانشگاهی نیازمند بهروزرسانیهای مدام است. یک مهندس صنایع که 10 سال پیش از دانشگاه فارغالتحصیل شده است، حتی اگر مهارتهای لازم در آن زمان را آموزش دیده باشد نمیتواند در دنیای امروز که فناوریها و تکنولوژیهای روز در حال خدمترسانی به بشر هستند، شانسی برای موفقیت داشته باشد. در نتیجه میتوان گفت که یک مهندس صنایع موفق باید به طور مداوم اطلاعات و دانش خود را در رابطه با بخشی که در آن کار میکند بالا ببرد و همواره بهروز باشد.
مهارتهایی که یک مهندس صنایع موفق باید کسب کند
برای آنکه بدانیم چطور یک مهندس صنایع موفق شویم، باید بدانیم که کسب مهارت در دستهای از علوم عمومی و تخصصی واجب است.
یک مهندس صنایع موفق باید با نرمافزارهای آفیس، چگونگی کار با اینترنیت، کاربری کامپیوتر که به شما میگوید چگونه علوم ابتدایی و کاربردی کامپیوتر را کسب کنید، و زبان انگلیسی که به شما کمک میکند که بتوانید همواره خود را در سطح بینالمللی قرار داده و از اخبار و اطلاعات بسیار زود مطلع شده و هرآنچه نیاز دارید را آموزش ببینید.
اما یک مهندس صنایع موفق علاوه بر چنین علوم عمومی که در بالا به آن اشاره کردیم به دانش تخصصی رشته خود نیز نیاز دارد. برخی از شناخته شدهترین ابزارها و نرمافزارهایی که به کمک شما خواهند آمد نرمافزارهای اتوکد، SPSS، MS-Project، PMbok، Primavera هستند.
به طور کلی مهندسین صنایع باید بر نرمافزارهایی در دستههای مختلف تسلط داشته باشد.
- نرمافزارهای مالی
- نرمافزارهای مدیریتی
- نرمافزارهای شبیهسازی
- نرمافزارهای کنترل تولید و موجودی
- نرمافزارهای تحقیق در عملیات و بهینهسازی
- نرمافزارهای تصمیمگیری
- نرمافزارهای مدیریت پایگاه داده
- نرمافزارهای طراحی و تحلیل سیستم
- نرمافزارهای آمار و ریاضیات
دوره EMC
داشتن دانش و مهارت به تنهایی در زمینه کسب درآمد به شما کمک نخواهد کرد اما اصلا نگران نباشید ما برای شما یک دورهی جامع به نام EMC در نظر گرفتهایم که با کمک آن بتوانید از تمام پتانسیل خود برای کسب درآمد استفاده کرده و به این ترتیب در رشتهی خود موفق و تاثیرگذار باشید.
اما اجازه دهید توضیحی راجع به این موضوع را به شما ارائه دهیم که دوره EMC برای چه کسانی مناسب است؟ اگر شما یک فارغالتحصیل در یکی از رشتههای مهندسی هستید و فکر میکنید که مهارت مورد نیاز برای کسب درآمد را دارید اما نمیدانید چطور آن را به کا گیرید تا به درآمد موردنظر خود برسید، دوره کوچینگ مهندسی EMC همان چیزی است که به آن نیاز دارید. شما با گذراندن این دوره هرآنچه برای رسیدن به درآمد ایدهآل نیاز دارید را فرا خواهید گرفت.
پیش از این نیز به این موضوع اشاره کردیم که در صورتی که شما قصد ورود به بازار کار را داشته باشید، داشتن دانش و مهارت هیچ تضمینی برای موفقیت شما در بعد کاری به شما نمیدهد. شما به عنوان یک مهندس حتی اگر بهترین و نابترین مهارتهای مورد نیاز بازار را داشته باشید اما نتوانید خود و مهارت خود را به درستی اعلام کنید موفقیت چندانی نصیب شما نخواهد شد. کسب این مهارت یکی از چندین مهارتی است که قرار است در دوره کوچینگ EMC بیاموزید.
تیمسازی یکی دیگر از مهارتهایی است که فعالیتهای مهندسی بسیار به آن نیاز خواهید داشت و خوشبختانه در دوره EMC به هرآنچه برای تیمسازی نیاز خواهید داشت دست خواهید یافت.
کسب مهارت گوش شنوا نیز در انجام کارهای پروژهای مورد نیاز است، شاید خیلیها کسب این مهارت را پشت گوش انداخته و مهم تلقی نکنند در حالی که به شدت باید به آن توجه کرد. خبر خوب اینکه در دوره EMC قرار است این مهارت را نیز کسب کنید.
پس اگر شما هم دانشجو و یا فارغالتحصیل یکی از رشتههای مهندسی عمران، معماری، برق، مکانیک و صنایع هستید و ارزوی داشتن درآمد خوب و متناسب با مهارتهای خود را دارید به معطلی نگاهی به این دوره بیندازید. شما در دوره EMC یاد میگیرید که از بیشترین پتانسیل وجودی خود بهره برده و به عبارت دیگر به بهترین نسخهی خود تبدیل شوید.
به زبان ساده با گذراندن این دوره خواهیم فهمید که چطور مهندس صنایع موفق شویم، البته همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، این دوره فقط مختص مهندسین صنایع نیست.
خلاصه کلام
در این مقاله ما سعی کردیم که رشتهی مهندسی صنایع را معرفی کنیم و به شما بگوییم که چطور مهندس صنایع موفق شویم. همانطور که در مقاله هم بیان کردیم یک مهندس صنایع موفق باید دانشهای عمومی و تخصصی را کسب کرده و همواره خود را در زمینهی فعالیت خود بهروز نگه دارد. داشتن یک مدرک دانشگاهی و هر مدرک دیگری به تنهایی تضمینی برای موفقیت شما نخواهد بود، اگر شما یک مهندس صنایع هستند و میهواهید در رشته و کار خود موفق باشد و در نتیجه به درآمد خوبی برسید باید به آنچه در این مقاله اشاره کردیم توجه کرده و آنها را به کار گیرید.