چطور مهندس مکانیک موفق شویم؟

مهندس مکانیک موفق

فلش

چطور مهندس مکانیک موفق شویم؟

احتمالا شما هم در زمان انتخاب رشته، به بازار کار رشته‌ی انتخابی خودتان توجه خاصی داشته‌اید. و احتمالا متوجه شده‌اید که تحصیل در بهترین رشته‌های دانشگاهی که بهترین بازار کار را دارند نیز نمی‌تواند موفقیت شما را تضمین کند. در دنیای مدرن و مکانیکی امروز ما، برای موفقیت در کسب و کار و تخصص خودمان باید علاوه بر دانش و مهارت کافی در زمینه رشته‌ی تخصصی خودمان، مهارت‌های دیگری را نیز کسب کنیم. در این مقاله پاسخی به این سوال که چطور مهندس مکانیک موفق شویم خواهیم داد و به شما یک راهکار برای موفقیت در رشته خودتان معرفی می‌کنیم.

مهندس مکانیک موفق

 

مهندس مکانیک به چه کسی گفته می‌شود؟

رشته‌ی مهندسی مکانیک پس از انقلاب صنعتی و با ماشینی شدن زندگی به صورت یک رشته‌ی مجزا و شناخته شده به دنیا معرفی شد. اگر بخواهیم رشته‌ی مهندسی مکانیک را جامع‌ترین مهندسی بدانیم که تقریبا علوم تمام رشته‌های مهندسی دیگر را در خود جای داده است، اشتباه نکرده‌ایم. به عبارت دیگر مهندسی مکانیک با دیگر رشته‌های مهندسی اشتراکات زیادی دارد. یک مهندس مکانیک با فرایند تولید، تبدیل انرژی، فرایند انجام حرکت و کار، ساخت قطعات و ماشین‌آلات و همچنین طراحی و نظارت بر سیستم‌های حرارتی، سیالات و مکانیکی در ارتباط است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید یک مهندس مانیک با گستره‌ی وسیعی از علوم و فنون در ارتباط است. اما آموزش دیدن تمام این علوم و فنون به تنهایی کافی نیست و ما باید بدانیم که به وسیله علوم و مهارت‌هایی که کسب کرده‌ایم چطور یک مهندس مکانیک موفق شویم؟ در ادامه تعریفی از یک مهندس مکانیک موفق ارائه خواهیم داد و سپس به شما خواهیم گفت که چطور به چنین شخصی تبدیل شوید.

مهندس مکانیک موفق کیست؟

پیش از این فهمیدیم که مهندس مکانیک چه کسی است اما در این بخش قرار است به این موضوع بپردازیم که یک مهندس مکانیک موفق کیست؟ یک مهندس مکانیک موفق با توجه به شرایط و نیاز جامعه اطلاعات و دانش خود را بالا برده و در زمینه‌ی فعالیتش خود را به‌روز نگه می‌دارد. مورد دیگری که یک مهندس مکانیک موفق به آن توجه می‌کند کسب مهارت‌های جانبی است که شاید از دید بسیاری از مهندسین مخفی مانده باشد، اما در دنیای مدرن امروز بدون داشتن مهارت‌های مورد نیاز برای فعالیت در بازار کار، موفقیت از شما دور می‌شود. فراموش نکنید در دنیای امروز افراد بسیاری دانش شما را دارند پس اگر دانش‌ها و مهارت‌های جانبی که شما را از آن‌ها متمایز نکند کسب نکنید نباید انتظار داشته باشید که موفقیت چندانی نصیب شما شود. در بخش بعدی خواهیم گفت که چطور مهندس مکانیک موفق شویم.

ویژگی های شخصیتی مناسب برای …
مهندس مکانیک

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرا یط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند

مهندس مکانیک موفق

تحصیلات لازم برای ورود به شغل مهندسی مکانیک

از آنجا که شغل مهندسی مکانیک کاری کاملا حرفه ای و تخصصی است، برای استخدام این شغل از فارغ التحصیلان رشته مهندسی مکانیک در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا استفاده می شود.

البته قابل ذکر است که داشتن تجربه و سابقه کاری یکی از عوامل کلیدی در استخدام مهندس مکانیک به حساب می آید. همچنین آشنایی و تسلط بر نرم افزارهای مرتبط نیز برای موفق شدن در شغل مهندسی مکانیک بسیار مهم است

تحصیلات مکانیک

گرایش‌های خاص مهندسی مکانیک

  • مکانیک – خودرو
  • مکانیک – هوافضا
  • مکانیک – دریا
  • مکانیک – ماشین‌های ریلی
  • مکانیک – تأسیسات حرارتی و برودتی
  • مکانیک – نیروگاه
  • مکانیک – بیومکانیک
  • مکانیک – مکاترونیک
  • مکانیک – سیستم‌های انرژی
  • مکانیک- بیوسیستم (کشاورزی)
  • مکانیک- سلاح (صنایع نظامی)

چطور مهندس مکانیک موفق شویم؟

و اما مهم‌ترین بخش اشاره به مواردی است که شما را از یک مهندس مکانیک معمولی به یک مهندس موفق تبدیل می‌کند. شما به عنوان یک مهندس مکانیک نیاز دارید که یک سری علوم و فنون تخصصی را برای تبدیل شدن به یک مهندس مکانیک موفق کسب کنید اما اینها کافی نیست و شما نیاز دارید برخی مهارت‎‌های دیگر را نیز کسب کنید که در بخش بعدی به تفصیل بیان شده است، به طور خلاصه دوره EMC همان‌ چیزی است که شما را از این بعد مجهز می‌کند.

برگردیم به مطلب اصلی خودمان یعنی علوم و فنونی که برای تبدیل شدن به یک مهندس مکانیک موفق به آن نیاز دارید.

  • تسلط به زبان انگلیسی
  • تسلط به نصب و راه‌اندازی ماشین‌آلات
  • آشنایی کافی با مدیریت پروژه
  • آشنایی کافی با سیستم‌ها و تجهیزات
  • شبیه‌سازی و بررسی کارکرد ماشین‌ها
  • نظارت بر کیفیت محصولات
  • کنترل و بررسی ساخت و تولید
  • طراحی و تحلیل

برخی از نرم‌افزارهایی که یک مهندس مکانیک موفق باید بتواند با آن‌ها کار کند:

  • Pro-Engineer که مربوط به طراحی قطعات است.
  • Catia دیگر نرم‌افزار مناسب برای طراحی قطعات است.
  • Marc نرم‌افزاری تخصصی که در زمینه تحلیل نیرو و تنش‌ها به کار می‌رود.
  • Cosmos دیگر نرم‌افزار مناسب برای تحلیل نیرو و تنش است.
  • C-Mold نرم‌افزاری عالی برای طراحی قالب‌های صنعتی است.
  • Matlab یک برنامه برای کدنویسی و انجام محاسبات مهندسی است.
  • Solidworks دیگر نرم‌افزار مناسب برای طراحی قطعات است.
  • Fluent که با استفاده از آن می‌توان حرکات سیالات را تحلیل و بررسی کرد.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید برای موفقیت در کارهایی که مربوط به مهندسی مکانیک هستند به طیف وسیعی از دانش نیاز خواهید داشت، و البته این رشته گریزی به تمام رشته‌های دیگر مهندسی زده است.

برای پاسخ به این سوال که چطور مهندس مکانیک موفق شویم می‌توان گفت با آموزش مهارت‌ها و علوم و فنون موردنیاز بسیار به آنچه که برای تبدیل شدن به یک مهندس مکانیک موفق نیاز دارید نزدیک خواهید شد.

 مهندس مکانیک موفق

 

در دوره EMC چه چیزهایی را یاد می‌گیریم؟

همه‌ی ما با هدف تحقق بخشیدن به روهایای خود وارد دانشگاه شدیم، اما پس از گذراندن تحصیلات خود متوجه شدیم که اصلا آمادگی لازم برای ورود به بازار کار را نداریم. متاسفانه این یکی از معایب آموختن مطالب به طور تئوری است. البته مشکل به همین جا ختم نمی‌شود دانش آموختگان رشته‌های دانشگاهی حتی در بهترین رشته‌ها و دانشگاه‌ها باز هم به یک سری مهارت‌ها برای فعالیت در بازار کار نیاز خواهند داشت که آن‌ها را در دانشگاه‌ها آموزش نمی‌بینند. در چنین وضعیتی ما به شما دوره‌ای جامع را معرفی خواهیم کرد که هرآنچه که شما برای ورود به بازار کار و کسب موفقیت در رشته خود به آن نیاز دارید را در اختیار شما قرار می‌دهد.

  • شما در این دوره یاد می‌گیرید که چطور خود را معرفی کرده و مهارت‌های خود را اعلام کنید.
  • تیم‌سازی یکی دیگر از مهارت‌های موردنیاز برای فعالیت‌های کاری است که به احتمال خیلی زیاد به آن نیاز خواهید داشت. به هر حال شما در حین انجام کارهای خود به افرادی دیگر نیاز خواهید داشت. در دوره‌ی EMC آموزش می‌بینید که چطور یک تیم عالی برای انجام پروژه خود تشکیل دهید.
  • شما به عنوان کسی که قرار است به عنوان یک مهندس مکانیک موفق فعالیت کند باید به مهارت گوش شنوا نیز مجهز باشید. در این صورت شما به خوبی نیاز و درخواست مطرح شده را شنیده و به درستی و در راه درست به انجام کار برای پاسخ به همان نیاز قدم خواهید برداشت.
  • در دوره EMC قرار است مربیان زبده و کارآزموده به شما کمک کنند تا به بهترین نسخه خود تبدیل شوید. همه‌ی ما توانایی‌های خارق‌العاده‌ای داریم که از آن‌ها بی‌خبریم، با شرکت در دوره EMC شما تحت نظر مربیان باتجربه از تمام پتانسیل خود برای رشد و ترقی‌تان استفاده خواهید کرد.

پس اگر فارغ‌التحصیل یکی از رشته‌های مهندسی مکانیک، صنایع، عمران، معماری و یا برق هستید و فکر می‌کنید با داشتن دانش و مهارت باز هم نتوانسته‌اید در بازار کار موفق باشید، EMC همان دوره‌ای است که به آن نیاز دارید تا به موفقیت چشم‌گیری برسید.

خلاصه کلام

رشته‌ی مهندسی مکانیک را می‌توان ترکیبی از دیگر رشته‌های مهندسی به شمار آورد. یک مهندس مکانیک گستره‌ی بالایی از دانش و مهارت‌ها را نیاز دارد. با همه‌ی این‌ها کامل‌ترین و بهترین دانش و تخصص‌ها نیز به تنهایی نمی‌توانند موفقیت را برای یک مهندس مکانیک به ارمغان آورند. هر مهندسی باید بداند در بازار کار چگونه خود را معرفی کند و چگونه به محیط و مسائل پیرامون خود بنگرد، در غیر اینصورت نمی‌توان انتظار داشت که موفقیت چندانی نصیب وی شود. قصد ما بر این بود تا در این مقاله به شما بگوییم که چطور یک مهندس مکانیک موفق شویم و سپس به شما دوره‌ای عالی را معرفی کردیم که با شرکت در آن می‌توانید زیر نظر متخصصین و افراد باتجربه و مهارت‌های روز دنیا به همان مهندس مکانیکی تبدیل شوید که جامعه به آن نیاز دارد و به ترتیب است که موفقیت شما در زمینه کاری تضمین می‌شود.

سوالات متداول

من مهندس مکانیک هستم مهارتهای بیزینس کوچینگ چه طوری میتونه به من کمک کند؟

              پاسخ : شما با یادگیری مهارتهای کوچینگ میتونید توی بازار کار خودتون توی جذب و استخدام،تیم سازی،رشد برندتون و … تبدیل به یک                                                       مهندس   مکانیک موفق بشوید.

واسه تبدیل شدن به مهندس مکانیک موفق دیگه به چه مهارت هایی نیاز داریم؟

              پاسخ : شما به مهارتهای نرم افزاری و سخت افزاری هم نیاز دارید در کنار آن به مهارت های نرم مثل نحوه مذاکره با کارفرما،ارباب رجوع و … که                                             مهارتهای نرم و توی دوره بیزینس کوچینگ مهندس نوروزی کاملا به ان پرداخته شده است (مثل دوره یازده گانه توسعه فردی و …).

بازار کار مهندسی مکانیک نسبت به دیگر رشته های مهندسی چگونه است

              پاسخ : می‌توان فرصت اشتغال برای مهندسان مکانیک را در حد خوب دانست و میزان آن را در برابر با دیگر مشاغل بسیار پرطرفدار، در حد                                                           متوسط دانستجالب است بدانید که مهندسان مکانیک علاوه بر طراحی و ساخت قطعات و ماشین آلات می‌توانند در مشاغل دیگر نیز                                                  کار کنند و بازار کار در آن مشاغل نیز برای آنها وجود دارد

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
Ali علی‌محمدی
17:05 - 1400/08/21
پاسخ دهید
عالی‌بود
    امیرطه نوروزی
    14:22 - 1400/08/25
    پاسخ دهید
    تشکر
منصور حسنپور
12:28 - 1401/02/24
پاسخ دهید
مختصر ومفید
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    14:12 - 1401/02/25
    پاسخ دهید
    ممنون
امیر تبخ
21:31 - 1401/02/24
پاسخ دهید
ممنونم. عالی بود
    نرگس فتحیپشتیبانEMC
    13:21 - 1401/02/25
    پاسخ دهید
    خدارو شکر
رامین فروتن
14:33 - 1401/09/30
پاسخ دهید
چه قدر خوب که تو این مقالتون با جزئیات در مورد مهارت کاربردی تو رشته مکانیک حرف زدین من دارم سیالات میخونم.و همیشه دغدغه ام رشد بیشتر بوده دوره ی emc برای رشته ی مکانثیک هم کاربرد داره؟
    کاربر
    10:24 - 1401/10/10
    پاسخ دهید
    دوره emc برای تمام مشاغل و رشته های مهندسی کاربرد داره

مقالات مشابه

فهرست

لطفا صبر کنید

جعبه ابزار مهندسی