نظم و انظباط فردی

انضباط فردی (Self-discipline) چیست؟ [+ 8 گام برای منضبط شدن]

فلش

چطور با افزایش انضباط فردی موفق شویم؟

وقتی شما بر خود تسلط داشته باشید، می توانید در هر کاری موفق باشید. کلید مدیریت افکار و اعمال، داشتن انضباط فردی است که خود یکی از ارکان اصلی توسعه ی فردی محسوب می شود.

موفق ترین افراد دنیا برای رسیدن به نقطه ای که امروز در آن قرار دارند، یاد گرفته اند که انضباط فردی را در خود تقویت کنند.

رشد و توسعه ی ما از جایی شروع می شود که نظم را به زندگی خود اضافه کنیم. با درک مفهوم انضباط فردی، آگاهی از مهارت هایی که برای تقویت آن نیاز داریم و مثال‌هایی که در این مسیر الهام بخش ما هستند می توانیم پا در راه موفقیت هایمان بگذاریم.

تعریف انضباط فردی

کلمه انضباط فردی از دو بخش تشکیل شده است. کلمه ی «انضباط» به معنای «آموزشی است که توانایی‌های ذهنی یا شخصیت اخلاقی را اصلاح، شکل‌دهی یا کامل می‌کند» (فرهنگ لغت مریام وبستر).

“فردی” در انضباط فردی به این معنی است که شما اراده دارید که این کارها را به تنهایی انجام دهید، بدون اینکه کسی به شما بگوید آنها را انجام دهید. او البته که این ها کارایی است که شما برای خودتان انجام می دهید.

انضباط شخصی به این معنی است که احساسات خود را کنترل کنید و حتی کارهای سخت را انجام دهید تا رشد کنید و رفاه بیشتری داشته باشید.

تعاریف بیشتری از انضباط فردی ( self-discipline) می تواند در درک مفهوم آن به خوبی به آن کمک کند. این تعاریف فرهنگ لغت روشنگرانه از انضباط فردی را در نظر بگیرید:

  • انضباط شخصی «توانایی کنترل احساسات و غلبه بر نقاط ضعف است. توانایی دنبال کردن آنچه که فرد فکر می کند درست است، علیرغم وسوسه ترک آن.» فرهنگ لغت زبان های آکسفورد Oxford Languages Dictionary))
  • انضباط شخصی توانایی کنترل خود و وادار کردن خود به کار سخت یا رفتاری خاص بدون نیاز به کسی است که به شما بگوید چه کاری انجام دهید. دیکشنری کالینز (Collins Dictionary)
  • انضباط فردی عبارت است از «اصلاح یا تنظیم خود به منظور بهبود». دیکشنری مریام-وبستر (Merriam-Webster Dictionary)

همچنین می توانید از کلمات مختلف به جای انضباط  فردی برای درک معنای آن استفاده کنید. برخی از مترادف های انضباط فردی عبارتند از:

  • خود کنترلی
  • خود تنظیمی
  • تسلط بر خود
  • قدرت اراده
  • ثابت قدمی در هدف
  • خویشتن داری

انظباط فردی

شاید تعریف مورد علاقه ما از خود انضباطی این باشد: “خود انضباطی توانایی این است که خود را مجبور کنید کاری را که باید، در زمانی که باید انجام دهید، خواه دوست داشته باشید یا نه.”

وقتی کاری را دوست دارید انجام دادن آن آسان است. اما در مورد کارهایی که به آنها علاقه نداریم اوضاع متفاوت است. آدم به هزار و یک ترفند سعی دارد تا از انجام دادن آن طفره رود. زمانی  که شما کاری را دوست ندارید و خودتان را مجبور می کنید که این کار را به هر طریقی انجام دهید، می‌توانید زندگی و حرفه خود را به مسیر سریع‌تری سوق دهید. این همان معنای حقیقی انضباط فردی است. در این سطح ما از علاقه عبور می کنیم و کاری را که لازم است انجام می دهیم. درست به همان شیوه  ای که انسان های بزرگ عمل می‌کنند.

کنترل احساسات لحظه ای کار دشواری است که چنانچه بتوانیم بر آن فائق آییم رشد بزرگی در درونمان رخ خواهد داد. کنترل احساسات لحظه ای شامل این است که بتوانیم ارضای نیازی را به تعویق اندازیم و در زمان مناسب تری به آن رسیدگی کنیم. بدین ترتیب کمتر دچار دردسر خواهیم شد و می توانیم روی نظم کارهایمان را انجام دهیم. چرا که در میانه ی راه سرگرم رفع نیازهای آنی و همچنین تعلل در مورد کارهای ضروریمان نخواهیم شد.

همانطور که آردن مالبرگ روانشناس در یکی از نقل قول های خود انضباطی خود توضیح می دهد: “انضباط واقعاً به معنای توانایی ما برای وادار کردن خود به انجام کارها در زمانی که نمی خواهیم.”

 انضباط در رفتار فرد منجر به موفقیت در هر کاری می شود که می خواهید انجام دهید. اصول انضباط فردی را هم در زندگی شخصی و هم در زندگی حرفه ای خود به کار ببرید.

 

چگونه نظم و انضباط خود را افزایش دهیم؟

هنگامی که عزم خود را برای ارتقا نظم و انضباط شخصی جزم می کنیم  فرصت های زیادی از موفقیت‌های جدید به شما روی می آورند.

اما برای افزایش توانایی خود در یافتن انضباط شخصی، ما به چیزی بیش از اراده نیاز داریم. شما باید مهارت هایی را از طریق یادگیری و آموزش خود برای تمرین خودکنترلی توسعه دهید تا زمانی که منضبط بودن به یک عادت در زندگی شما تبدیل شود.

این هشت مرحله را برای موفقیت دنبال کنید.

  1. تصمیم بگیرید که چه می خواهید

همواره ایده های زیادی در ذهن شما شناور است. اولین قدم برای بهبود انضباط فردی این است که افکار خود را سازماندهی کنید و بفهمید که چه می خواهید.

  1. وسوسه های خود را حذف کنید

حواس پرتی دشمن موفقیت و انضباط است. توانایی شما برای مقاومت در برابر وسوسه عادت های بد را به عادت های خوب تبدیل می کند.

یکی از عاقلانه ترین کارهایی که می توانید برای مقاومت در برابر وسوسه ها انجام دهید این است که وسوسه ها را تا حد امکان حذف کنید.

اگر چک کردن رسانه‌های اجتماعی برای شما به اتلاف وقت تبدیل شده است، با تعیین محدودیت‌ها در گوشی هوشمند، خاموش کردن اعلان‌ها، برنامه‌ریزی زمان‌های خاصی که می‌توانید حساب‌های خود را بررسی کنید، یا حذف برنامه‌هایی که به اهداف شما کمک نمی‌کنند، زمانی که صرف شبکه های اجتماعی می کنید را کاهش دهید. بدین ترتیب بر مسیر موفقیت خود بیشتر وقت صرف کنید.

اگر وجود پلتفورم های سرگرم کننده و اجتماعی در حین کار حواستان را پرتت می کند آن ها را از فضای خو حذف کنید.

همین کار را با غذاهای وسوسه انگیز، افرادی که تأثیر منفی دارند یا هر چیز دیگری که مانع پیشرفت شما می شود، انجام دهید.

  1. یک همراه مسئولیت پذیر بیابید

گاهی اوقات سخت است که وقتی در سکوت کار می کنید منضبط بمانید.

داشتن کسی که اهداف شما را به اشتراک بگذارد و شما را مسئول نگه دارد، می تواند به شما کمک کند تا در مسیر درست و با انگیزه باقی بمانید.

یک شریک مسئولیت پذیر می تواند به شما کمک کند تا بر چالش های مربوط به ایجاد تغییرات لازم برای مهار انگیزه های خود و تصمیم گیری بهتر غلبه کنید.

  1. اهداف خود را بنویسید

همیشه افکار خود را بر روی کاغذ یا نوت گوشی موبایل خود ثبت کنید. هدفی که مکتوب نباشد اصلا هدف نیست. این فقط یک آرزو است و هیچ انرژی پشت آن نیست.

اهداف خود را واضح و با جزئیات بنویسید. موفق ترین اهداف اهداف هوشمند ( SMART goals) هستند: خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و محدود به زمان.

اهداف بلند مدت خود را مشخص کنید، اما با اهداف کوچک شروع کنید و به سمت اهداف بزرگتر بروید. تجسم و رسیدن به مراحل کوچکتر آسان تر است. آنها به شما کمک می کنند تا بر چالش های خود به طور موثرتر غلبه کنید درست برعکس تمرکز بر اهداف گسترده ای که رسیدن به آنها زمان زیادی می برد.

  1. ضرب الاجل تعیین کنید

همیشه برای هدف خود یک ضرب الاجل تعیین کنید. این بخش حیاتی از اهداف SMART شما است.

ضرب الاجل به عنوان یک “سیستم اجباری” در ضمیر ناخودآگاه شما عمل می کند. این به شما کمک می کند تا برای انجام کارهای لازم برای تحقق هدف خود انگیزه داشته باشید.

حتماً برای همه اهداف فرعی خود نیز ضرب الاجل تعیین کنید. بخش عمده ای از منضبط شدن این است که مسیر پیشرفت خود را به شانس واگذار نکنید.

تعیین ضرب الاجل برای خود نشان می دهد که شما قصد دارید اعمال خود را کنترل کنید. این به شما کمک می کند تا نسبت به خودتان و همچنین دیگران پاسخگو باشید.

  1. لیست تهیه کنید

با تهیه فهرستی از هر کاری که برای رسیدن به هدف خود باید انجام دهید، برنامه ی روزانه خود را در مسیر مشخص خودتان نگه دارید.

فهرست ها به طور بصری به شما یادآوری می کنند که شما در مسیری به سوی تعالی قرار دارید. همچنین بررسی هر کار در حین انجام آن، انگیزه ای فوری برای ادامه حرکت به جلو ایجاد می کند.

هنگامی که به کارها و فعالیت های جدید فکر می کنید، آنها را در لیست خود بنویسید تا لیست شما کامل شود.

لیست تهیه کنید

 

اهداف خود را مرتباً مرور کنید تا مطمئن شوید که در مسیر درست قرار دارید. اگر لازم است کلمه یا جمله ای را در هدف خود تغییر دهید تا آن را دقیق تر، مرتبط تر یا دست یافتنی تر کنید، این کار را بدون انحراف از مسیر اصلی خود انجام دهید. این کار کلید ایجاد و دنبال کردن اهدافی است که شما را به آنچه که می‌خواهید نزدیک‌تر کند، نه دورتر.

در پایان هر روز، لیست خود را برای روز بعد آماده کنید. عادات کوچکی مانند این ذهن شما را بر روی انجام اقدامات صحیح در جهت اعمال کنترل خود متمرکز می کند.

  1. لیست های خود را سازماندهی کنید

لیست خود را در یک طرح سازماندهی کنید.

تصمیم بگیرید که ابتدا باید چه کاری انجام دهید و در مرحله دوم چه کاری انجام دهید. تصمیم بگیرید که چه چیزی مهمتر است و چه چیزی کمتر اهمیت دارد. و سپس نقشه خود را روی کاغذ بنویسید، به همان روشی که طرحی برای ساخت خانه رویایی خود ایجاد می کنید.

چالش منضباط کردن خود با توسعه روال های هدفمندی همچون این آسان تر خواهد شد.

  1. یک برنام ی اقدام گرایانه طراحی کنید

هر روز کاری انجام دهید که شما را به سمت مهم ترین هدفتان در لحظه حرکت دهد.

انضباط بیشتری را در مدیریت زمان برای کارهایی که در هر 365 روز سال  انجا می دهید اعمال کنید. این شیوه ها را هرروز به طور منظم دنبال کنید و در پایان سال با نتایج شگفت انگیز آن مواجه شوید.

اقدام برای پیشرفت ضروری است.

خود را برای موفقیت در کار آماده کنید

مسیر خود را به سمت پیشرفت شخصی با خود انضباط بیشتر از امروز آغاز کنید.

قدرت کنترل خود شما را به سوی زندگی موفقی که آرزویش را دارید سوق می دهد.

تصمیم دقیق بگیرید که چه می‌خواهید، آن را با ضرب‌الاجل یادداشت کنید، برنامه‌ریزی کنید و دست‌کم برای یک هدف- امروز اقدام کنید. هنگامی که به انگیزه بیشتری نیاز دارید، برای شروع این نقل قول های انگیزشی و الهام بخش را بخوانید.

در گام بعد، بهایی را که باید برای رسیدن به این هدف بپردازید، تعیین کنید وبرای پرداخت آن دست به کار شوید –هر چه که باشد–. تلاش ارزش پاداش را خواهد داشت.

همچنین راهکار های کلیدی بیشتری در رابطه با افزایش انضباط فردی در دوره ی یازده گانه توسعه ی فردی به طور حرفه ای آموزش داده شده است که به مسیر شما سرعت دوچندانی خواهد بخشید.

به یاد داشته باشید، شما در حال حاضر در درون خود این پتانسیل را دارید که دنیایی از دستاورد ها را خلق کنید.

 

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هومن یاری
15:00 - 1401/07/09
پاسخ دهید
چه خوبه ک قدم به قدم گفتین مراحل رو قشنگ متوجه شدم که کجاهای کارو دارم و کجاها مشکل دارم.ممنون.
    کاربر
    11:37 - 1401/07/10
    پاسخ دهید
    ممنون از شما که برای رشد و آموزش خودتون وقت میزارید
شایان راد
14:23 - 1401/07/27
پاسخ دهید
طبق محتوای این مقاله پذیرای یک عدد همراه اثر گذار هستیم⁦:⁠,⁠-⁠)⁩
    کاربر
    15:34 - 1401/07/30
    پاسخ دهید
    سپاس از شما
سیناسپهری راد
15:06 - 1401/07/27
پاسخ دهید
عالی بود و کاربردی. انضباط فردی مثاله مهمی هست که در این مقاله به طور دقیق و کامل بهش اشاره شده. باتشکرازشما
    کاربر
    12:58 - 1401/07/30
    پاسخ دهید
    خداروشکر که مقاله انظباط فردی براتون مفید واقع شده
امین صادقی
14:14 - 1401/08/22
پاسخ دهید
راجع به بخش برنامه ی اقدام گرایانه لطفا بیشتر توضیح میدید. سبک ها وپلن های متفاوتی و جود داره که استفاده از خیلی هاش هنوز مارو به نتیجه نمیرسونه.
فرشته شاه حسینی
09:41 - 1401/10/07
پاسخ دهید
من دانش پذیر دوره emcهستم.هم انظبا
    کاربر
    09:53 - 1401/10/10
    پاسخ دهید
    ممنون از که پیگیر مطالب آموزشی هستید

مقالات مشابه

فهرست

لطفا صبر کنید

جعبه ابزار مهندسی