وظایف مدیر در کسب و کار چیست؟

وظایف مدیریت کسب و کار چیست و مدیر خوب چه توانایی هایی دارد؟

فلش

اگر به تازگی مدیریت یک شرکت یا سازمان را به عهده گرفته اید، درباره وظایف مدیر خوب چه می دانید؟ موفقیت سازمانی که مدیریت آن را پذیرفته اید، در گرو تدبیر، درایت و رفتار در محیط کار  خواهد بود. برای سازماندهی و مدیریت مجموعه چه برنامه هایی دارید؟ آیا برای مقابله با چالش هایی که در پیش رویتان است، آمادگی دارید؟ آیا مهارت های لازم برای مدیریت یک سازمان یا شرکت را آموزش دیده اید؟ وقتی خارج گود هستید، گفتن برخی اهداف یا وظایف مدیریتی آسان است؛ ولی زمانی که داخل گود می شوید، تازه متوجه خواهید بود که فقط کسب دانش کافی نیست و مدیریت یک سازمان به توانایی ها و مهارت های بیشتری نیاز دارد. با ما همراه شوید تا درباره آنچه که باید از وظایف مدیر  کسب و کار بدانید، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

وظایف مدیر موفق در کسب و کار

وظایف مدیر؛ پنج اصل مدیریتی که یک مدیر باید بداند

از نخستین وظایف مدیر این است که اصول مدیریتی را فرا گرفته باشند. برای موفقیت در کسب و کار تمامی بیزینس ها به مدیر مدبری نیاز دارند تا بتواند با تصمیم گیری های درست، نتایج بهتری را کسب کند. در حال حاضر رقابت بر سر منابع، موفقیت سازمانی و کسب سود بسیار زیاد است. مجموعه ها برای پیشبرد اهداف شان نیازمند دانش درباره وظایف مدیریتی هستند. به همین خاطر مجموعه ها به مدیری اعتماد می کنند که با وظایفش به خوبی آشنا باشد. در حقیقت، یک مدیر زمانی می تواند مجموعه خود را به نحو احسن مدیریت کند که به اصول پنجگانه مدیریت تسلط داشته باشد.

برنامه ریزی (planning)

وقتی به عنوان سرپرست وارد یک سازمان شدید، برنامه ریزی و طرح یک پلان مهم ترین بخش از وظایف مدیر است. در واقع اولین وظیفه شما این است که یک طرح کلی و هوشمندانه برای اهداف سازمان برنامه ریزی کنید. اگر بی هدف و بدون برنامه در مجموعه خود پرسه بزنید و درگیر اتفاقات روزمره شوید، هرگز نمی توانید یه مدیر حرفه ای و موفق باشید. از نظر خودتان سرتان شلوغ است؛ اما اگر کمی آرام بگیرید و بیندیشید، در واقع شما از وظایف یک مدیر دور شده اید. داشتن یک استراتژی برای رشد یک کسب و کار، نیاز به یک برنامه مدون دارد. اهداف خود را مشخص کنید. آنها را با اعضای تیم در میان بگذارید، سپس بر اساس آن اهداف، یک برنامه ریزی بی نقص طرح ریزی کنید و برای اجرای آن مدیریت زمان داشته باشید.

سازماندهی (organize)

از وظایف مدیر، دومین مورد سازماندهی است. در اصول مدیریتی باید یک چارت سازمانی برای خود تعیین کنید و وظایف را بین کارکنان تقسیم کنید. با این کار، تمام اعضای گروه همسو با اهداف سازمان حرکت می کنند. با مشخص کردن پست ها و گروه بندی مشاغل، می توانید از استعداد و توانایی های کارکنان خود بهره مند شوید. متاسفانه یکی از بزرگترین ضعف های سازمان ها، فعالیت واحدهایی است که هیچ ارزش افزوده ای در مجموعه ایجاد نمی کنند.

استخدام افراد مناسب برای پست های مختلف

برای اینکه یک مجموعه را به خوبی مدیریت کنید، نیاز دارید با افراد حرفه ای و توانمند کار کنید. نیروی انسانی یکی از مهم ترین عوامل موفقیت سازمان است. استخدام کارکنانی که به خوبی از عهده وظایف و مسئولیت های خویش بربیایند، از وظایف مدیر می باشد. برای نتیجه بهتر، اول از همه، پست های مهم سازمان را شناسایی کنید، سپس به سراغ نیروی انسانی بروید که در آن پست ها توانایی های خود را به خوبی نشان دهند تا راندمان کار افزایش پیدا کند.

رهبری سازمان

از وظایف مدیر موفق، بکارگیری استراتژی های مناسب است. به عنوان یک مدیر باید توانایی انجام امور محول شده را داشته باشید. در واقع این شما هستید که با مدیریت موفق، انگیزه و میل به کار را در کارکنان تقویت می کنید و آنها را به سمتی سوق می دهید که نتیجه کار، بالا رفتن کارایی مجموعه است. وظایف مدیریت با توجه به گستردگی آن فرق می کند. اگر مدیر یک سازمان و کسب و کار بزرگ هستید، سلسله مراتب بیشتری وجود دارد و هر مدیر در بخش خود باید وظایف را به نحو احسن انجام دهد و این وظیفه شما است که آنها را در این زمینه راهنمایی کنید. در صورتی مدیر یک کسب و کار کوچک هستید، باید با کارکنان به طور مستقیم در ارتباط باشید و به آنها انگیزه های لازم برای انجام فعالیت هایشان بدهید.

کنترل

آخرین وظایف مدیر در یک مجموعه، کنترل است. انجام وظایف لازم می باشد؛ اما کافی نیست. برای اینکه به خوبی از عهده مسئولیت خویش بربیایید، باید بر امور کنترل داشته باشید. کنترل در یک سازمان، شامل سه مرحله کنترل قبل انجام کار، حین انجام کار و پایان کار می باشد. با اصل کنترل شما تمامی فرایند ها و عملکرد ها را بررسی می کنید. خطاها، نقاط قوت و ضعف سازمان را شناسایی می کنید و مطمئن می شوید که منابع مالی و انسانی را به بهترین شکل مدیریت کرده اید. این اصل به یک مدیر کمک می کند تا همه چیز را رصد کرده و چنانچه به تغییر نیاز است، بلافاصله تاکتیک های لازم را پیاده کند.

اصول مدیریتی دراکر

اگر به کتاب پیتر دراکر دسترسی داشته باشید، ایشان اصلی ترین وظایف مدیر را در دادن انگیزه و افزایش بهره وری می داند. طبق اصول مدیریتی دراکر یک مدیر این وظایف مهم را به عهده دارد.

  • آنچه که وظیفه اعضای تیم است، به آنها گوشزد کرده و تا پست های درست، انجام وظیفه کنند.
  • ارتباط تنگاتنگی با کارکنان دارد و اطلاعات مفید و صحیحی در اختیار آنها قرار دهد.
  • اهداف مجموعه را به درستی تعیین کرده و اطمینان دارد که سازمان در مسیر درستی است.
  • به کارکنان خود به عنوان یک منبع مهم توجه می کند و تمام تلاش خود را در بالا بردن کارایی آنها انجام می دهد.

نکات طلایی در خصوص وظایف مدیر خوب

گاهی یک مدیر فقط نمی تواند بر اساس تئوری یک مجموعه را مدیریت کند یا انجام وظایف مدیر محدود به اصول مدیریتی نیست. اگر دوست دارید به عنوان یک رئیس در انجام مسئولیت های خود موفق عمل کنید، باید فضایی را طراحی کنید که ارتباطات سازمانی کاملا در خدمت پیشرفت سازمان و کارکنان آن باشد. خب شاید بپرسید چگونه می توان چنین فضایی به وجود آورد؟ با ما همراه شوید:

  • فضای گفتگو را برای اعضای تیم بازتر کنید: انتقال صحیح اطلاعات به شرطی انجام می شود که یک فضای گفتگوی مناسب را در محیط کاری ایجاد کنید. به طوری که اعضا بدون احساس استرس یا ترس، نکات مهم و ضروری را به یکدیگر منتقل کنند.
  • بازتاب و انعکاس دیدگاه های سازنده: از وظایف مدیر خوب این است که شرایط محیط کاری را چنان فراهم کند که دیدگاه های سازنده بین مدیریت و کارکنان رد و بدل شود. این فرایند می تواند راهنمای عمل مدیران و اعضای تیم، برای توسعه و افزایش عملکرد مجموعه باشد.
  • نظم و تمرکز کاری مدیر: به عنوان یک مدیر بر انجام وظایف خود متمرکز باشید و با دادن یک نظم به امور کاری، منظم بودن را به خود و کارکنان آموزش دهید. نظم به شما و اعضایتان کمک می کند تا بر روی اهداف تمرکز بیشتری داشته باشید.
  • نتایج عملکرد خود را ثبت کنید: تمامی سوابق شکست ها و پیروزی های خود را ثبت کنید. گام های بعدی موفقیت شما در گرو این است که از دستاورد ها و عدم موفقیت ها درس بزرگی بگیرید و با کنکاش در آنها، معایب و محاسن وظایف مدیریتی خود را کشف کنید.
  • انعطاف پذیری: گاهی مجبور هستید برای پشت سر گذاشتن چالش ها و مشکلات، تغییراتی را انجام دهید. از وظایف مدیر خوب این است که در برابر تغییرات منعطف بوده و مطمئن باشد که این تحولات به نفع مجموعه است.
  • تصمیم گیرنده قاطع باشید: تمام فعالیت های شرکت را به خوبی بررسی کنید. اطلاعات مهم برای پیشبرد منافع سازمان را جمع آوری کنید و بر اساس آنها تصمیمات درستی را اتخاذ نمایید. اگر هم فکر می کنید، طبق برنامه پیش نمی روید، اصلا هراس به خود راه ندهید. از برنامه هایی که به خوبی پیش نرفته اند به عنوان یک فرصت جدید در آینده در نظر بگیرید.
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران

مقالات مشابه

فهرست

لطفا صبر کنید